Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruszon gruszkowy z jeżynami

Składniki:

  • 2 butelki soku gruszkowego
  • starty imbir
  • 5 łyżeczek herbaty assam
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki syropu cukrowego
  • sok z 2 cytryn
  • 2 butelki wody mineralnej
  • 250 g jeżyn

    Sposób wykonania:

    1 butelkę soku gruszkowego wymieszać z imbirem i wstaiwc do lodówki.
    W miedzy czasie herbatę zaparzyć w 250 ml wody.
    Następnie syrop cukrowy wymieszać z cukrem trzcinowym i sokiem z cytryny.
    Następnie herbatę wymieszać z gruszkami oraz roztworem cytrynowo-cukrowym.
    Wlać resztę soku i wodą mineralną.
    Na koniec wrzucić jeszcze jeżyny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *