Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruchy placek z powidłami

Składniki:

  • 3 szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 żółtka
  • 1 szkl. cukru pudru
  • ½ łyżki kwaśnej śmietany
  • 4/5 kostki masła
  • tłuszcz do formy
  • cukier puder

    Masa:

  • 4 białka
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 1 ½ szkl. powideł

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem pudrem po czym dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie całość wyrobić.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze kwaśną śmietanę.
    Następnie ciasto podzielić na 4 części, które rozwałkować i każdy osobno ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem.
    Piec w piekarniku rozgrzanym d 220 stopni około 20 minut.
    Po upieczeniu odstawić ciasto do ostygnięcia.
    W między czasie białka z dodatkiem cukru pudru ubić na sztywną pianę po czym dodać do niej stopniowo powidła cały czas mieszając .
    Powstałą masą posmarować blaty ciasta i ułożyć jedno na drugim.
    Wierzch posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *