Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Mleko nie otwierając puszki proszę włożyć do garnka wypełnionego wodą
tak, aby zakryć puszkę, wstawić je na ogień i gotować przez 3 godziny.
Następnie wystudzić puszkę w zimnej wodzie i otworzyć ją. Płatki owsiane
należy uprażyć na patelni na złoty kolor (bez dodatku tłuszczu). Mleko w
puszce po otwarciu należy włożyć do miseczki i zmiksować z masłem,
dodając powoli spirytus. Do tak przygotowanej masy krówkowej należy
wsypać podprażone płatki owsiane i dokładnie wymieszać ze sobą. Teraz
małą łyżeczką należy na talerzu formować niewielkie kulki. Talerz z tak
przygotowanymi krówkami trzeba wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Podawać schłodzone.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos