Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety ze szpinakiem

Składniki:

  • ½ l mleka
  • sól
  • mąka
  • jajko
  • zioła prowansalskie
  • olej

    Farsz:

  • op. mrożonego szpinaku
  • 300 g żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bułka trata
  • masło
     

Sposób wykonania:

  1. Mleko wymieszać z mąką, jajkami, solą oraz ziołami.
    Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na patelni z rozgrzanym olejem.
    Następnie szpinak dusić na małym ogniu aż woda całkowicie odparuje, wówczas dodać starty ser oraz rozgnieciony czosnek.
    Całość dokładne wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstały farsz rozsmarować na naleśnikach i złożyć je kopertę.
    Obtoczyć nasze krokiety w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rumiano na rozgrzanym maśle.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *