Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w paprykowym sosie

Składniki:

  • 200 g czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 75 m białego wina
  • 200 ml fondu z homara
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 2 łyżki creme fraiche
  • 200 g krewetek
  • 1 łyżka oleju chili


    Sposób wykonania:

    Cebulkę czosnek posiekać a paprykę pokroić w kostkę i razem dusić około 5 minut.
    Po tym czasie wlać wino i dodać fond z homara.
    Dokładnie wymieszać i gotować około 4 minuty.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
    Na koniec dodać jeszcze creme fraiche.
    Następnie krewetki oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju i przełożyć do sosu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *