Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fusilli z sosem z tuńczyka

Składniki:

  • 400 g makaronu  fusilli
  • 150 g tuńczyka
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżka fondu kaparowego
  • 125 ml śmietany
  • pieprz
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki marynowanych kaparów

    Sposób wykonania:

    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie tuńczyka, sok z cytryny, 6  łyżek wody i fond kaparowy dokładnie zmiksować.
    Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć  i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Odcedzony makaron przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Przed podaniem polać go sosem i posypać krążkami cebuli oraz kaparami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *