Składniki:
- 45 dag krewetek
- 45 dag sera feta
- 1 szkl posiekanej zielonej cebulki
- łyżka sosu pomidorowego
- ½ szkl oliwy z oliwek
- ¼ szkl soku z cytryny
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka posiekanej bazylii
- łyżka posiekanego koperku
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 700 g makaronu fettucine
Sposób wykonania:
Krewetki wymieszać z pokruszoną fetą oraz posiekaną cebulką.
Następnie dodać sos pomidorowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, bazylię oraz koperek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1 godzinę.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
Po odcedzeniu wymieszać go z sosem krewetkowym.
Podawać na gorącą lub dobrze schłodzone. Trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę na małym ogniu.