Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z dyni z pestkami

Masz ochotę na pyszny krem na obiad.  Dziś dynia w roli głównej. Czyli nasz przepis na przygotowanie dyniowego kremu. Aby go przygotować będziesz potrzebował: miąższu z dyni, śmietany, bulionu z kury oraz pestek z dyni.

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • kieliszek sherry
  • 1 szkl śmietany
  • 4 szkl bulionu z kury
  • łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka posiekanego świeżego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Umytą dynię obrać, a miąższ pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie do garnka wlać bulion z kury.
    Doprowadzić go do wrzenia po czym dodać do niego dynię.
    Doprawić do smaku solą oraz imbirem i gotować na małym ogniu około 40 minut.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.
    Całość zmiksować je jednolity krem.
    Wówczas wlać jeszcze śmietanę i delikatnie przemiksować do połączenia się składników.
    Ponownie postawić garnek na ogniu i podgrzać.
    Na koniec wlać jeszcze sherry, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem każdą porcję posypać pestkami dyni.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *