Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem waniliowy Oli

Składniki:

 

  • 1 ½ szkl. śmietanki kremówki
  • ½ szkl. cukru
  • 8 cm laski wanilii
  • 5-6 listków żelatyny

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie po czym odcisnąć i zalać ¼ szkl. wrzącej wody.
Mieszać do momentu, aż żelatyna się rozpuści, jeśli to konieczne podgrzać lekko na ogniu (nie gotować!)
Wanilię zmielić razem z cukrem po czym wsypać do kremówki ubitej na sztywną pianę.
Następnie nie przerywając ubijania wlewać powoli żelatynę.
Przelać krem do salaterek i schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *