Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z ryby Kaśki

Składniki:

 

  • 600 g filetów z ryby
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 200 g tartej bułki
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 100 g mąki
  • 100 g tłuszczu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle.
    W między czasie zmielić rybę i wymieszać ją z cebulą.
    Dodać jeszcze tarta bułkę, wbić 2 jajka i doprawić do smaku solą.
    Dokładnie  wyrobić i z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *