Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z borowików

Składniki:

  • 600 g grzybów
  • 1 ½ szkl. śmietanki
  • łyżka masła
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 6 kilek
  • 2 cebule pieczone
  • tarta bułka
  • 2 łyżki masła

    Sposób wykonania:
    Borowiki sparzyć wrzątkiem po czym drobno posiekać.
    Następnie dodać do nich jajko, śmietankę, gałkę muszkatołową , pokrojone cebulę i kilki oraz tarta bułkę.
    Całość dokładnie wymieszać, jeśli masa wyjdzie za rzadka dodać jeszcze trochę bułki tartej.
    Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *