Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konfitury z zielonych pomidorów z pomarańczą

Składniki:

  • ½ kg zielonych pomidorów
  • 2 pomarańcze
  • ½ kg cukru

Sposób wykonania:
Pomarańcze sparzyć wrzątkiem.
Z jednej wycisnąć sok a druga pokroić na plasterki razem z skórką.
Natomiast pomidory pokroić w plasterki i przełożyć do rondla.
Zalać je sokiem z pomarańczy i zasypać połową cukru.
Gotować na małym ogniu około 20 minut po kilku minutach dodając kawałki pomarańczy.
Po tym czasie zdjąć z ognia i odstawić na całą noc.
Następnego dnia ponownie gotować 20 minut.
Gorąca konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić i odstawić dnem do góry

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *