Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowy ryż Jully

Szybka potrawa na studenckie żołądki

Składniki:


  • szklanka ryżu
  • mieszanka orientalna lub chińska (mrożonka)
  • 2ugotowane skrzydełka kurczaka


Sposób przyrządzenia:

Gotujemy ryż. Ugotowane mięso drobiowe zdejmujemy z kości. Na patelnię wrzucamy mieszankę orientalną jak jest już prawie gotowa do jedzenia dorzucamy do niej ugotowany ryż i mięso drobiowe. Zalewamy rosołem z ugotowanego kurczaka (jeśli już zjedzony- może być przegotowana woda), tak żeby woda była na wysokości mieszanki. Posypujemy przyprawą dołączoną do mrożonki. Dusimy póki płyn nie wyparuje. (w gorszych chwilach można zrezygnować z mięsa:)

Post navigation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *