Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa zupa z papryką i kiełbasą

Składniki:

  • 75 dkg kolorowej słodkiej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 50 dkg dobrej, cienkiej kiełbasy wędzonej
  • 5 pomidorów
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

    Sposób przyrządzania:
    Paprykę oczyścić, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona.  Na patelni rozgrzać olej, dodać paprykę, smażyć kilka minut mieszając, przełożyć do rondla.  Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać  obraną z osłonek, pokrojoną w plastry kiełbasę, dobrze zrumienić uważając aby się nie przypaliła, obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, dodać do rondla.  Pomidory pokroić w plastry i również umieścić w rondlu. Całość zalać 4 szklankami wody lub bulionu i powoli gotować 20 minut. Dodać przyprawy, wymieszać. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *