Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa sałatka z kapusty

Składniki:

  • 2 kg kapusty
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg kolorowej papryki
  • 1 kg marchewki

    Zalewa:

  • 2 szklanki 10% octu
  • 2 szklanki oleju
  • 2 szklanki cukru
  • 4 łyżki ziołowego pieprzu
  • 4 łyżki soli


    Sposób przyrządzenia:

    Kapustę oczyścić, wykroić głąb i poszatkować. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę  umyć usunąć gniazda nasienne  i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką  kosteczkę. Składniki zalewy wymieszać i zalać warzywa, odstawić na 12 godzin. Gotować chwilkę i włożyć do umytych  i wyparzonych słoiczków. Pasteryzować około 10-15 minut. Przechowywać  w suchym i chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *