Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kołduny Leszka

Składniki:

  • 0,5 kg bardzo tłuste, możliwe do dostania mięso wołowe ( z kością, antrykot, szponder), po obraniu z kości, ścięgien i błon
  • 0.5 kg mięsa wołowego (polędwica, ligawa, udziec)
  • 1 średnia cebula
  • 5  ząbków czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • ciasto na pierogi

Sposób przyrządzenia:
Wspaniałe litewskie kołduny wykonywane są z wołowiny, baraniny z dodatkiem wołowego łoju lub szpiku. Niestety w wielu naszych miejscowościach nie jest możliwe dostanie szpiku lub łoju wołowego. Dlatego przygotowałem uproszczoną wersję kołdunów równie smacznych, ale znacznie prostszych w wykonaniu. Mięso zmielić na drobnym sitku. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju na złoty kolor, schłodzić i dodać do mięsa. Dodać majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Nakładać surowy farsz na wykrojone szklanką ciasto. Zawijać jak na pierogi po czym łączyć oba końce pieroga formując kształt uszka (można oczywiście formować dowolny kształt). Wrzucać do gotującej się wody (rosołu) i gotować ok. 3 min. od chwili wypłynięcia. Podawać z czystym barszczem lub rosołem. Smacznego.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Leszka K.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *