Składniki:
Sposób wykonania:
Piersi kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie z rozgrzana oliwą z oliwek, trzymać na ogniu ok. 2 min po czym odstawić w ciepłe miejsce.
Na patelnie ze smażenia kurczaka wlać bulion oraz ocet i gotować ok. 15 min.
W między czasie ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu.
Następnie paprykę pokroić w kawałki, obraną cukinię w paski a oliwki przekroić na połówki i wrzucić wszystko do sosu, pozostawić na ogniu ok. 5 min.
Pod koniec duszenia dodać dymkę pokrojoną w drobne paseczki, piersi kurczaka oraz obrane limonki pokrojone na kawałki.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na sam koniec miękki makaron odcedzić i polać sosem z kawałkami mięsa i warzyw.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P