Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluski pszenno twarogowe

Składniki:

  • 50 dag twarogu
  • 20 dag mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • kwaśna śmietana

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie zemleć ser po czym dodać do niego cebulkę, mąkę, jajka oraz majeranek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałego ciasta uformować wałeczki, które pokroić na mniejsze kluski.
    Wrzucić je na osolony wrzątek i gotować około 5 minut.
    Przed podaniem polać kwaśną śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *