Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluseczki kapustą

Składniki:

  • główka białej kapusty
  • 2 cebule
  • kawałek słoniny
  • 50 dag ziemniaków
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • sól

    Sposób wykonania:
    Poszatkowaną kapustę zalać osoloną woda i ugotować do miękkości.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej słoninę po czym przełożyć do miękkiej i odcedzonej kapusty.
    Następnie obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, odlać powstały sok.
    Dodać mąkę i doprawić do smaku solą.
    Z powstałego ciasta odrywać małe kawałki, które wrzucać na osolony wrzątek i trzymać na ogniu kilka minut.
    Kluski odcedzić i podawać je z kapustą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *