Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiki wołowe w sosie słodko kwaśnym

 

Składniki:


Klopsiki:

  • 50 dkg mielonej chudej wołowiny
  • ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki mielonych krakersów
  • 1 drobno posiekana cebula
  • sól, pieprz do smaku

Sos:

  • ¼ szklanki jabłkowego octu winnego
  • 1 szklanka keczupu
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 drobno posiekane cebule
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki klopsików dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kuliste klopsiki o wielkości piłeczki golfowej czy też  do tenisa stołowego. Uformowane klopsiki układać na blasze do pieczenia w ten sposób aby się nie stykały. Blachę nakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Piec przez około 45 minut, pod koniec pieczenia usunąć folię. W międzyczasie przygotować sos. Wszystkie składniki sosu wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia i gotować aż cukier się rozpuści. Skorygować smak sosu octem, cukrem i przyprawami. Upieczone klopsiki przełożyć do dużej salaterki, zalać sosem i podawać z dodatkiem ryżu lub pieczywa i surówek.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *