Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kisiel kakaowy

Składniki:

  • 2 ½ szklanki mleka
  • 3-4 łyżki kakao
  • 3-4 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ½ szklanki słodkiej  śmietanki
  • 1 łyżka masła


    Sposób przyrządzenia:

    Mąkę  ziemniaczaną i kakao wymieszać cukrem i zimnym mlekiem ½ szklanki. Pozostałe mleko zagotować. Do wrzątku dodać mąkę i kakao, szybko wymieszać, gdy kisiel zawrze ,odstawić i dodać masło. Ugotowany kisiel wyłożyć do szklanych miseczek i odstawić w chłodne miejsce. Podawać z ubitą słodką śmietanką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *