Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp z pieczarkami*

Składniki:

  • karp
  • ok 0,5 kg pieczarek
  • 2-3 cebule
  • śmietana
  • ser żółty
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Karpia podzielić na dzwonki. Posolić, popieprzyć- usmażyć na patelni. Pieczarki umyć, pokroić. Cebul pokroić w kostkę, podsmażyć na szklisto na oleju, dodać pieczarki. Przyprawić i smażyć. Rybę przykryć pieczarkami z cebulą. Zalać śmietaną, posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Post navigation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *