Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krajanka

Ciasto:

  • mąka 30 dag
  • masło 1/2 kostki
  • cukier 20 dag
  • cukier puder 5 dag
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jajka 3 sztuki
  • sól 1 szczypta
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • mielone goździki 1/2 łyżeczki
  • zapach rumowy 1 łyżeczka
  • czekolada mleczka 10 dag
  • kawa rozpuszczalna 7 łyżek
  • woda 1/4 litra
  • rodzynki 10 dag

    Polewa:

  • wiórki kokosowe
  • polewa czekoladowa 25 dag

    Sposób przyrządzenia:
    czekoladę wraz z rodzynkami należy posiekać dość drobno. Rodzynki, kawę
    i 3 dag czekolady należy wrzucić do wrzątku. I gotować na ogniu wraz z
    1/2 szklanki wody przez 15 minut. Mąkę pszenną należy wymieszać z
    proszkiem do pieczenia w misce, dodać masło, cukier, cukier puder,
    cukier waniliowy, całe jajka i pozostałe składniki na ciasto, wszystko
    dokładnie wymieszać i dodać powoli rozgrzaną czekoladę z kawą i ucierać
    do momentu powstania gładkiego ciasta. Ciasto należy przełożyć do
    wysmarowanej i wysypanej mąką blaszki i piec do 40 minut w piekarniku
    nagrzanym do 200 stopni. Po ostudzeniu ciasto należy udekorować płynną
    polewą i wiórkami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *