Ciasto:
Polewa:
Sposób przyrządzenia:
czekoladę wraz z rodzynkami należy posiekać dość drobno. Rodzynki, kawę
i 3 dag czekolady należy wrzucić do wrzątku. I gotować na ogniu wraz z
1/2 szklanki wody przez 15 minut. Mąkę pszenną należy wymieszać z
proszkiem do pieczenia w misce, dodać masło, cukier, cukier puder,
cukier waniliowy, całe jajka i pozostałe składniki na ciasto, wszystko
dokładnie wymieszać i dodać powoli rozgrzaną czekoladę z kawą i ucierać
do momentu powstania gładkiego ciasta. Ciasto należy przełożyć do
wysmarowanej i wysypanej mąką blaszki i piec do 40 minut w piekarniku
nagrzanym do 200 stopni. Po ostudzeniu ciasto należy udekorować płynną
polewą i wiórkami.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos