Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w galarecie

 

Składniki:

    • 1 karp około 1,5 kg
    • 2 marchewki
    • 2 pietruszki
    • 2 cebule
    • 1 liść laurowy 
    • kilka ziaren pieprzu 
    • 2 ziarna ziela angielskiego
    • 1 łyżka żelatyny
    • cytryna
    • 2 jajka
    • natka pietruszki

Sposób przygotowania:
Warzywa  oczyścić, umyć, włożyć do garnka wraz z przyprawami, ugotować wywar, ugotowane jarzyny wyjąć. Karpia sprawić, dokładnie umyć, pokroić na dzwonka, włożyć do wywaru,bardzo powoli ugotować, ostrożnie wyjąć. Dalej gotować głowę karpia i ewentualnie inne części ryby aż pozostaną 3 szklanki kleistego wywaru, przecedzić, wystudzić. Wywar sklarować ubitym białkiem jajka. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, rozpuścić w wywarze, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Część wywatu odlać na półmisek, poczekać aż zastygnie. Na zastygłej galarecie ułożyć ozdobnie dzwonki karpia. Jarzyny pokroić, ozdobić rybę. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plastry, ułożyć na rybie, zalać galaretą, schłodzić.Półmisk z rybą udekorować zieleniną i plastrami cytryny.

 

1 comment for “Karp w galarecie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *