Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z grilla Tomka

Składniki:

  • 4 cebule
  • 8 platerów karkówki
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • papryka mielona
  • przyprawa grillowa
  • ziele angielskie
  • rozmaryn
  • czerwone wino

Sposób wykonania:

  1. Mięso oprószyć solą, pieprzem, papryka, curry , zielem angielskim, rozmarynem oraz przyprawą grillową.
    Następnie cebule pokroić w krążki i połowie rozłożyć w wąskiej brytfannie.
    Ułożyć na niej mięso i przykryć pozostałymi krążkami cebuli.
    Zalać mięso czerwonym winem, aby całkiem było zakryte.
    Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie wyjąć  mięso z marynaty i grillować, dość często obracając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *