Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na karkówkę z grilla Ewy. Lista zakupów: karkówka, ketchup, miód, musztarda.
Składniki:
- 8 plastrów karkówki
- 1 łyżka posiekanego świeżego imbiru
- 1/2 szkl ketchupu
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki musztardy
- sól
- biały pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miski przełożyć ketchup, miód, musztardę i sos sojowy.Wrzucić drobno starty imbir i całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć mięso.Marynować około 4 godzin lub wstawić na całą noc do lodówki.Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 8