Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z grilla Ewy

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na karkówkę z grilla Ewy. Lista zakupów: karkówka, ketchup, miód, musztarda. 
 
 

Składniki:

  • 8 plastrów karkówki
  • 1 łyżka posiekanego świeżego imbiru
  • 1/2 szkl ketchupu
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • biały pieprz
 
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miski przełożyć ketchup, miód, musztardę i sos sojowy.
    Wrzucić drobno starty imbir i całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć mięso.
    Marynować około 4 godzin lub wstawić na całą noc do lodówki.
    Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *