Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka w śmietanie

Składniki:


  • 1 kg karkówki bez kości
  • 1 kg pieczarek
  • 4 średnie cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz i sól
  • 400 ml słodkiej śmietany 30%

Produkty Kamis:

  • 3 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano,

Sposób przygotowania:
Karkówkę kroimy na plastry grubości 0,5-1cm, obsypujemy przyprawą do grilla, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie umyte pieczarki i obrane cebule kroimy na pół plastry. Karkówkę smażymy chwilę na oleju, tak by tylko lekko się zarumieniła.
Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy 1/3 pieczarek i połowę cebuli, lekko solimy i pieprzymy, następnie kładziemy warstwę karkówki, na nią wyciskamy 2 ząbki czosnku i posypujemy ziołami. Następnie czynność powtarzamy: pieczarki, cebula, karkówka czosnek i zioła. Wierzch zasypujemy pozostałymi pieczarkami i zalewamy śmietaną.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni około 1,5 godziny.
W między czasie lekko uciskamy pieczarki, aby pokryły się śmietaną.
Potem wystarczy ugotować ziemniaczki lub kaszę, przygotować suróweczkę i zajadać się.


Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor:
Danutę


1 comment for “Karkówka w śmietanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *