Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karczochy w miodowym sosie

Nie wiesz co przygotować z karczochów? Wypróbuj nasz przepis na pyszne karczochy w miodowym sosie. Lista zakupów: karczochy, dymka, miód i ocet balsamiczny. 
 

Składniki:

  • 4 karczochy
  • 3 dymki
  • 2 cytryny
  • 1/3 szkl oliwy z oliwek
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
 

Sposób wykonania:

  1. Karczochy dokładnie oczyścić i osuszyć.
    Oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście oraz odciąć czubki.
    Następnie odciągamy zielone płatki na zewnątrz i ze środka wydrążamy włochate włókna. 
    Środek karczochów skrapiamy sokiem z ½ cytryny. 
    Przełożyć je do garnka i zalać wodą, tak aby były całe przykryte. 
    Wrzucić pozostałe cytryny pokrojone na kawałki.
    Trzymać na ogniu około 40 minut.
    Po tym czasie karczochy odsączyć.
    Natomiast cebulki drobno posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Przesmażyć po czym zdjąć garnek z ognia i dodać do niego miód oraz ocet balsamiczny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałym sosem zalać karczochy.
    Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na około 24 godziny. 
    Po tym czasie tak przygotowane karczochy można podawać jak przystawkę. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *