Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pomidorowy Patrycji

Masz dziś ochotę na pyszny, aksamitny pomidorowy krem?. Wypróbuj ten przepis. Lista zakupów: pomidory, cebula, czosnek, marchewka.
 

Składniki:

  • 700 g pomidorów
  • 1 szkl bulionu 
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pomidory sparzyć wrzątkiem.
    Obrać je ze skórki i pokroić w kostkę.
    Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą.
    Razem zeszklić i dorzucić pomidory.
    Całość przesmażyć po czym wrzucić obrane marchewki starte na tarce.
    Zalać bulionem i gotować na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.
    Zupę dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Przetrzeć go przez sito i doprawić na koniec do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *