Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta zapiekana z ziemniakami i kalarepką

Składniki:

  • ½ główki kapusty
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 kalarepka
  • 1 cebula
  • 1 szkl zielonego groszku
  • garść zielonej fasolki
  • Kawałek kalafiora
  • 1 marchewka
  • 10 dag masła
  • sól

Sposób wykonania:
Obrane ziemniaki pokroić w plastry, kalarepkę w kostkę, kapustę posiekać a fasolkę pokroić na ukośne kawałki.
Następnie cebulę posiekać a marchew zetrzeć na tarce.
Dodać zielony groszek oraz kalafior podzielony na różyczki.
Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Naczynie szczelnie przykryć i dusić  w rozgrzanym piekarniku we własnym sosie.
Przed podaniem polać masłem i oprószyć solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *