Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dynia zapłakana w pomidorach

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • ½ szkl śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrego curry
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Obrana dynię pokroić w kostkę usuwając pestki.
Przełożyć dynie na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.
W między czasie na łyżce rozgrzanego masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać obrane pomidory pokrojone w kostkę.
Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dusić kilka minut po czym zdjąć z ognia.
Doprawić do smaku curry, miodem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
Na koniec połączyć jeszcze ze śmietaną.
Powstałym sosem polać dynię i posypać jeszcze startym serem.
Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać jeszcze około 20 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *