Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z grochem

Składniki:


  • 1 kg kapusty kiszonej ,
  • 2 szklanki grochu,
  • dwie cebule,
  • kawałek boczku lub słoniny,
  • 2 łyżki mąki,
  • kminek ,sól ,pieprz.

Sposób przyrządzenia :
Groch namoczyć na przynajmniej 4 godziny i ugotować w tej samej wodzie .Kapustę odcisnąć, pokroić, ugotowac do miekkości z kminkiem i połaczyc z grochem .Boczek lub słoninę pokroic , usmażyc . a pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę. Zrumienić , zasmażyć z mąką i doprawić kapuste. Doprawić sola i pieprzem. Małgorzata Górska

2 comments for “Kapusta z grochem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *