Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapka z rybą

Składniki:

  • 4 kromki białego chleba
  • 10 dkg solonego (wędzonego) łososia lub innej ryby
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajka
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 łyżka mleka
  • obgotowane liście białej kapusty
  • 2 dkg oliwek bez pestek
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, papryka do smaku

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć na nim pieczywo z jednej strony. Kapustę ugotować w solonej wodzie. Jajko, mleko, sól, pieprz, posiekaną nać pietruszki wymieszać, usmażyć z masy 4 placki odpowiadające wymiarem kromkom chleba. Soloną rybę pokroić w cienkie plastry. Ugotowaną kapustę pociąć na prostokąty wielkości kromek chleba. Na obsmażonej stronie pieczywa układać masę jajeczną i plastry łososia. Dekorować jajkiem i majonezem wymieszanym z musztardą. Podawać na „talerzykach” z ugotowanej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *