Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kakaowy tort z orzechami i bitą śmietaną

 

Składniki:

  • koncentrat murzynka
  • masło
  • tarta bułka
  • ¾ kostki masła
  • 1 szkl. cukru
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki kakao
  • 3-4 łyżki mleka
  • łyżka spirytusu
  • kandyzowane owoce
  • bita śmietana w  sprayu
  • mielone orzechy

 

Sposób wykonania:

  1. Murzynek upiec według opisu na opakowaniu.
    W między czasie masło razem z cukrem zmiksować wówczas nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku.
    Następnie kakao wymieszać z mlekiem i doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia do ostygnięcia i dodać do kremu razem ze spirytusem.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Upieczone ciasto przekroić na dwa blaty, które przełożyć kremem.
    Wierzch i boki również posmarować kremem i obsypać je orzechami.
    Wierzch udekorować owocami i bitą śmietaną.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *