Składniki:
- koncentrat murzynka
- masło
- tarta bułka
- ¾ kostki masła
- 1 szkl. cukru
- 4 żółtka
- 3 łyżki kakao
- 3-4 łyżki mleka
- łyżka spirytusu
- kandyzowane owoce
- bita śmietana w sprayu
- mielone orzechy
Sposób wykonania:
- Murzynek upiec według opisu na opakowaniu.
W między czasie masło razem z cukrem zmiksować wówczas nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku.
Następnie kakao wymieszać z mlekiem i doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia do ostygnięcia i dodać do kremu razem ze spirytusem.
Całość dokładnie wymieszać.
Upieczone ciasto przekroić na dwa blaty, które przełożyć kremem.
Wierzch i boki również posmarować kremem i obsypać je orzechami.
Wierzch udekorować owocami i bitą śmietaną.