Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kabaczki w zalewie jabłkowej

Składniki:

  • młode kabaczki

    Zalewa:

  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka wody
  • 3 dkg soli
  • 3 dkg cukru
  • czosnek do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Przygotować czysty słój o pojemności 3 litrów. Kabaczki umyć, osuszyć, obrać ze skóry, pokroić wg uznania (paski, kostka….)  napełnić nimi słój. Składniki zalewy wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia. Wrzącą zalewą zalać zawartość słoja, szczelnie zamknąć.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Maria  Boroń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *