Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z kremowym nadzieniem

 

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 2 łyżki posiekanych ziół
  • 4 łyżki majonezu
  • szczypta papryki
  • liście sałaty
  • kila plasterków pomidorów
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób wykonania:
Jajka obrać po czym przekroić je wzdłuż na połówki i wyjąc z nich  żółtka.
Następnie żółtka dodać do śmietany, dodać majonez oraz zioła i całość dokładnie utrzeć.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i napełnić powstałą pastą białka jajek.
Oprószyć całość delikatnie papryką i ułożyć na liściach sałaty.
Przed podaniem udekorować plasterkami pomidorów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *