Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w cieście

Składniki:

  • 6 jajek przekrojonych na połowę
  • kucharek lub warzywko

Ciasto:

  • pół szklanki mleka
  • 2 jaja
  • 4 czubate łyżki mąki
  • 4 czubate łyżki bułki tartej
  • odrobina magi
  • pół szklanki oleju do smażenia
  • sól czosnkowa


Sposób przyrządzenia:
Połówki jajek oprószyć przyprawa. Następnie odstawić. Przygotować ciasto. Połączyć mleko z żółtkami, mąką i bułką. Następnie dodać ubita na sztywno piane z białek, sól czosnkowa i magi. Wszystko dokładnie delikatnie połączyć tak by uzyskać jednolita masę nie za rzadka nie za gęstą. Wszystkie połówki polać ciastem i układać potem na patelni. Smażyć z obu stron do złocistego koloru. Dla końcowego efektu przed podaniem można ułożyć je na liściach sałaty Smacznego!!
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Experymentatorka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *