Składniki:
- 6 jajek przekrojonych na połowę
- kucharek lub warzywko
Ciasto:
- pół szklanki mleka
- 2 jaja
- 4 czubate łyżki mąki
- 4 czubate łyżki bułki tartej
- odrobina magi
- pół szklanki oleju do smażenia
- sól czosnkowa
Sposób przyrządzenia:
Połówki jajek oprószyć przyprawa. Następnie odstawić. Przygotować ciasto. Połączyć mleko z żółtkami, mąką i bułką. Następnie dodać ubita na sztywno piane z białek, sól czosnkowa i magi. Wszystko dokładnie delikatnie połączyć tak by uzyskać jednolita masę nie za rzadka nie za gęstą. Wszystkie połówki polać ciastem i układać potem na patelni. Smażyć z obu stron do złocistego koloru. Dla końcowego efektu przed podaniem można ułożyć je na liściach sałaty Smacznego!!
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Experymentatorka