Składniki:
- 5 jajek
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka octu
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól
- słodka papryka
- grubo zmielony pieprz

Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie.Dodanie soli do wody spowoduje, że jajka lepiej się obiorą ze skorupek.W między czasie do miseczki przełożyć majonez.Dodać do niego jogurt naturalny i razem wymieszać.Wówczas dodać jeszcze ocet oraz drobno posiekany szczypiorek.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz słodka papryką.Gotowe jajka obrać i pokroić na grube plastry.Ułożyć je na półmisku.Następnie na jajkach wykonać keksy z majonezowego sosu.Całość oprószyć grubo zmielonym pieprzem.
Liczba porcji: 2