Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka na Wielkanocny stół

Kolejny pomysł na to jak można podać jajka na świąteczny stół. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, majonezu, jogurtu naturalnego oraz przypraw. 
 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżeczka octu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól 
  • słodka papryka 
  • grubo zmielony pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie.
    Dodanie soli do wody spowoduje, że jajka lepiej się obiorą ze skorupek.
    W między czasie do miseczki przełożyć majonez.
    Dodać do niego jogurt naturalny i razem wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze ocet oraz drobno posiekany szczypiorek.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz słodka papryką.
    Gotowe jajka obrać i pokroić na grube plastry.
    Ułożyć je na półmisku.
    Następnie na jajkach wykonać keksy z majonezowego sosu.
    Całość oprószyć grubo zmielonym pieprzem. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *