Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka na szpinaku po florencku

Składniki:

  • 25 dkg młodego szpinaku
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • ¼ szklanki śmietany
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki tartego sera
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzać do około 200 stopni C. W rondle udusić szpinak(nie dodawać tłuszczu) wystudzić, posiekać. Do rondla włożyć masło, rozpuścić, dodać posiekany szpinak, przyprawić solą, pieprzem i gałka muszkotułową, chwilkę poddusić. Żaroodporne naczynie posmarować oliwą, włożyć doń szpinak, ostrożnie wybić jajka, polać  śmietaną, posypać szczypiorkiem i serem. Zapiec w piekarniku.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *