Fajny i prosty sposób na przygotowanie jajek. Idealnie sprawdzą się na Wielkanocnym stole. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, ogórków kiszonych, papryki, oliwek oraz majonezu.
Składniki:
- 5 jajek
- 2 ogórki kiszone
- 1 czerwona papryka
- kilka czarnych oliwek
- kilka łyżek majonezu
- natka pietruszki
- grubo mielony pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie.Następnie je obrać i przekroić na połówki.Oliwki odsączyć z zalewy i pokroić na plasterki.Paprykę przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w kostkę.Natomiast ogórki pokroić na cienkie plasterki.Na półmiski zrobić keksy z majonezu.Na każdym ułożyć po połówce jajka i na jajkach również rozszyć odrobinę majonezu.Wbić w niego kawałek ogórka, oliwki i papryki.Udekorować jeszcze listkiem natki pietruszki.Na koniec oprószyć całość grubo zmielonym pieprzem.
Liczba porcji: 2