Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka na miękko w sosie musztardowym

Składniki:

  • 8jajek

    sos:

  • 250 ml bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2-3 łyżki musztardy
  • sok z cytryny
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Jajka zalać wodą i ugotować na miękko.
    W między czasie posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym maśle.
    Następnie na osobnej patelni rozgrzać masło i przesmażyć mąkę aby powstała złota zasmażka, wówczas wlać bulion, dodać podsmażoną wcześniej cebulę oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu ok. 5 min.
    Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *