Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica po zakopiańsku

Składniki:

    • 2 jajka
    • 2 kiełbaski frankruterki lub inne cienkie
    • 2 łyżki mleka
    • 3 łyżeczki masła
    • 1 łyżka tartego sera oscypka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kiełbaski lekko ponacinać i przyrumienić na maśle, odstawić w ciepłe miejsce. Używając trzepaczki ubić razem w misce jajka, mleko, przyprawy. Patelnie rozgrzać mocno, dodać masło, a gdy się rozpuści dodać mix jajeczny. Obniżyć natychmiast temperaturę. Używając do mieszania łopatki która przesuwamy na brzegi nie ścięte jajko dosmażyć do pożądanej konsystencji. Wyłożyć na talerz, posypać tartym serem. Obok ułożyć gorące kiełbaski.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *