Składniki:
- 8 jajek
- 100 g słoniny
- 50 g oscypka
- 2-3 łyki mleka
- 2-3 kromki razowego chleba
- sól
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki: 4 porcje kiełbasy 25 dag oscypka smalec Sposób wykonania: Kiełbasy naciąć wzdłuż do połowy grubości. W powstały otwór włożyć gruby plaster oscypka. Przełożyć do brytfanny z rozgrzanym smalce. Wstawić do piekarnika i trzymać do momentu, aż ser się ropusi.
Składniki: oscypek 1 sztuka masło 3 dag dżem z borówek 3 łyżki Sposób przyrządzenia: Oscypka należy pokroić na 0,5 centymetrowe plastry i smażyć na maśle na mocno rozgrzanej patelni. Plastry oscypka po usmażeniu należy układać na rozgrzanym półmisku i udekorować dżemem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Składniki: 2 jajka 2 kiełbaski frankruterki lub inne cienkie 2 łyżki mleka 3 łyżeczki masła 1 łyżka tartego sera oscypka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbaski lekko ponacinać i przyrumienić na maśle, odstawić w ciepłe miejsce. Używając trzepaczki ubić razem w misce jajka, mleko, przyprawy. Patelnie rozgrzać mocno, dodać masło, a gdy się rozpuści dodać mix…
Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Polędwica wołowa – 150 g. Bekon – 1 plasterek Szpinak – około 50 g. Młode ziemniaki – 3 szt. Borowiki – 3 szt. Młody czosnek – 2 gałązki Pomidorki cherry – 2 szt. Kiełki Ser oscypek – 1 gruby plaster Świeży tymianek Sposób przyrządzenia: Polędwicę nasmarować marynatą (tymianek, olej, czosnek,…