Składniki:
- 6 jajek
- 4 dojrzałe pomidory
- 2 średnie cebule
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pomidory. Dusić przez ok. 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rozkłócone jajka. Dokładnie wymieszać. Smażyć aż jajka się zetną. Jajecznicę posypać natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.
1 comment for “Jajecznica po hiszpańsku”