Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica po hiszpańsku

Składniki:

    • 6 jajek
    • 4 dojrzałe pomidory
    • 2 średnie cebule
    • 4 ząbki czosnku
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól i i pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pomidory. Dusić przez ok. 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rozkłócone jajka. Dokładnie wymieszać. Smażyć aż jajka się zetną. Jajecznicę posypać natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.

1 comment for “Jajecznica po hiszpańsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *