Składniki:
- 20 dkg ugotowanej białej fasoli
- 6 jajek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%)
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać masło. Dodać fasolę, koncentrat pomidorowy, paprykę i curry. Posolić i popieprzyć do smaku. Smażyć ok 3 min. Jajka wybić do miseczki. Rozkłócić trzepaczką. Wlać do usmażonej z przyprawami fasoli. Smażyć do ścięcia się jajek. Posypać zieleniną. Podawać z białym pieczywem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: Bahus
1 comment for “Jajecznica po brazylijsku”