Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka zapiekane w kokosowej piance

Składniki:

  • 6 jabłek
  • 1 szkl. konfitury z aronii
  • ¾ szkl. surowych białek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • op. cukru waniliowego
  • 3 łyżki wiórków koksowych
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne, w ich miejsce włożyć po łyżeczce konfitur.
    Następnie ułożyć je w brytfannie wysmarowanej masłem.
    Białka ubić z dodatkiem cukru waniliowego i cukru pudru pod koniec dodając wiórki koksowe.
    Powstałą piane rozłożyć na jabłkach.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i zapiekać około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *