Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w cieście francuskim z posypką migdałową

Składniki:

  • lekko kwaśne jabłka
  • kilka łyżek dżemu truskawkowego
  • 50 dkg mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 zmiksowane jajko
  • 5 dkg posiekanych migdałów
  • cukier waniliowy

    Sposób przyrządzenia:
    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Płaty rozmrożonego ciasta pokroić w odpowiednio duże kwadraty, na każdym ułożyć 4 cząstki jabłka, dodać odrobinę dżemu, rogi ciasta zawinąć do góry, posmarować jajkiem, skleić dokładnie, posypać rozdrobnionymi migdałami. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku aż ciasto będzie upieczone. Przed podaniem posypać cukrem waniliowym.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *