Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Homar z wody pychotka

 

Składniki:

  • homar min. ½ na osobę
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • cytryny
  • 2 marchewki
  • kawałek selera
  • 1 kostka masła
  • 4 ząbki czosnku
  • koper

Sposób przyrządzenia:

Homara rozmrażamy dokładnie myjemy. Marchewki i kawałek selera obieramy, wrzucamy do garnka, wlewamy wino, wodę i dokładamy pęczek kopru. Gdy wszystko zagotuje się po kilku minutach wkładamy homara i gotujemy minut około 5 minut. Masło rozpuszczamy, dodajemy drobniutko pokrojony czosnek i smażymy chwilę pilnując aby się nie przyrumieniło. Homara/y wyjmujemy, kładziemy na desce grzbietem na dół i długim, ostrym nożem z małymi ząbkami zdecydowanym cięciem dzielimy wzdłuż na połowę. Układamy na półmisku, ozdabiamy cząstkami cytryny (sparzonej i wymytej) oraz gałązkami kopru. Jemy maczając kawałki mięsa w gorącym maśle czosnkowym. Można podać dodatkowo miseczki z ostrymi sosami, sałatkę coleslaw.
Uwaga: jadalne części to mięso z ogona, szczypiec, ikra, a za prawdziwy rarytas uchodzi wątroba.

Sałatka celoslaw

Składniki:

  • 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty
  • 1 marchewka pokrojona w paseczki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 2-3 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:
Obficie posolić kapustę w dużej misce, odstawić. Po 30 minutach opłukać na sicie i osuszyć, dodać marchewkę, szczypiorek, śmietanę, ocet i przyprawy. Wstawić do lodówki, aby się zmacerowała, wyjąć  na pół godziny przed podaniem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *