Składniki:
- 25 dkg odwłoków krewetek
- 20 dkg kiełbasy chorizo
- 2 kolby kukurydzy
- kulki ziemniaczane
- 2 limonki
- 2 ząbki czosnku
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka sosu tabasco
- pieprz kajeński
- pieprz czarny
Sposób przyrządzenia:
Kulki ziemniaczane i kukurydzę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić w ciepłe miejsce. Kiełbasę pokroić w plastry, obsmażyć na oliwie używając dużej patelni. Gdy kiełbasa zacznie się rumienić dodać posiekany czosnek, liść laurowy, umyte i obsączone odwłoki krewetek, smażyć razem 5 do 6 minut aż krewetki nabiorą różowej barwy i przestaną być szkliste, przyprawić pieprzami i skropić sosem tabasco. Podawać z przygotowanymi wcześniej kulkami ziemniaczanymi i kukurydzą. Udekorować limonką pokrojoną w ósemki i zieloną pietruszką.